Työhönpaluun ahdistus "isäaikaa" kannustukseksi


Syksy on mun mielestä paras vuoden aika. Siitäkin huolimatta, että se on usein pimeän ja märän aikaa. Edellisestä kirjoituksesta on vierähtänyt tovin jo aikaa, minkä takia olen varmaan yksi monista, joiden bloggaus on alun kohtuullisen innostuneen kirjoittamisen jälkeen muuntunut surkean satunnaiseksi. Parin kuukauden blogilukko on nyt auki joten let´s go.



Alkusyksy oli täynnä matkailua, rakentamista ja kesän jälkeen arkeen totuttautumista (näistä vielä lisää myöhemmin). Se toi itselleni myös ahdistusta työelämään paluusta. Lasten kanssa kotona oleminen antaa aikaa lapsille mutta myös aikaa pohtia omaa tulevaisuutta. Päätin lopulta tarttua toimeen ja helpotusta ahdistukseen tuli kun sain ainutlaatuisen mahdollisuuden siirtyä Suomen Vanhempainliittoon järjestötoiminnan asiantuntijan tehtävään. Vaikka vuoden määräaikainen vapaani keskeytyykin osittain, ei tarjouksesta voinut kieltäytyä. Ja toisaalta, uusi tehtävä antaa mahdollisuuden loivaan paluuseen työelämään.



Hain syksyllä mukaan STM:n järjestämään #isäaikaa -kampanjaan kokemusasiantuntijaksi. Vaikka minua ei valittu, olen iloinen, että aiheeseen liittyen painetaan nyt oikein kunnolla näkyvyyttä. Aiheesta kirjoitinkin jo aikaisemmin tänä vuonna (Sapattivapaa vai ura?). Kampanjan lanseeraus lienee ajoitettu juuri sopivasti miesten viikon aluksi, minkä teemana on tänä vuonna nuorten miesten syrjäytyminen. Olen onnekas, koska olen voinut ottaa vapaata ja viettää aikaa perheen kanssa. Se ei ole ollut ainoastaan helppoa ja lomaa vaan raskasta duunia ja hermojen kiristystäkin. Kaikesta huolimatta voin vilpittömästi sanoa, että olen nauttinut ajasta ja oppinut itsestäni paljon uutta. Miten hallitsen hermojani? Miten suhtaudun erilaisiin asioihin? Kuinka käyttäytymiseni vaikuttaa muihin ihmisiin? Milloin kannattaa pitää oma pää ja milloin neuvotella lopputuloksesta? Tässä nyt vain muutama lueteltuna.

Toivon nyt avatun #isäaikaa -keskustelun myötä kotona olemisen ajan tunnistamista sekä tunnustamista kaikkien huoltajien osalta. Osaamisen kehittyminen ei pysähdy kotona vaan esimerkiksi kasvatusvastuuseen keskittyminen tuo monipuolisia uusia osaamisalueita, joita voi varmasti soveltaa myös työelämässä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kannattiko vuoden määräaikainen vapaa?

Sapattivapaa vai ura?

Viikko hoitovapaalla