Viikko hoitovapaalla


Päivät kuluvat ja nyt kun on mennyt yli neljä kuukautta hoitovapaata, tuntuu kuin olisin vasta hyväksynyt olotilan, jossa suorituspaineita ei tarvitse kokea. En kuitenkaan tarkoita etteikö kotona ja lasten kanssa olisi tekemistä mutta edelleen silloin tällöin koen paineita työhön paluusta ja siitä, mitä haluaisin tehdä työelämässä. Pakko tunnustaa myös, että paineita lasten kanssa suorittamisesta tulee myös aika ajoin. Ulkoisia paineita muodostuu joka puolella kun tarkkailee muita perheitä, mediaa tai kasvatusohjeita. Paras on kuitenkin olla miettimättä liikaa niitä.

Meidän viikot kuluu nykyään hienosti. Tyttöjen kanssa tehdään mitä ehditään, jaksetaan ja halutaan. Kulunut viikko on ollut hyvin tavanomainen. Ehkäpä siksi ajattelin jakaa lyhyesti viikon menoja ja fiiliksiä.  

MA Herättiin aamulla "äiti, äiti" -huutoihin. Ensimmäisenä tehtävänä oli autohuolto. Koska vaimo meni töihin vasta kymmeneen, vein auton yksin ja juoksin takaisin kotiin. Hyötyliikuntaa. Kulunut viikko alkoi "joka neljäs viikko" -flunssalla joten K:n muskari jätettiin aamupäivällä väliin. Sen sijaan ulkoiltiin. Päiväunien jälkeen haettiin bussilla auto ja vietiin M tanssitreeneihin. M:n tanssitunti sujui hienosti ja K:n kanssa ulkoiltiin sen aikaa. Ilta meni kivasti leikkiessä ja puuhastellessa.

TI Vietiin K:n kanssa M aamupäiväksi kerhoon ja käytiin sen jälkeen K:n kanssa ruokakaupassa. Kauppareissun jälkeen ehdittiin vähän keinua ja ulkoilla. Vielä ennen puolta päivää syötiin K:n kanssa ja haettiin isosisko kerhosta. Heti iltapäivän aluksi vedettiin hyvät päikkärit. Lapset vain tosin. Iltapäivällä siivottiin. Illalla käytiin porukalla hakemassa vaimo töistä.

KE Aamupäivällä käytiin K:n kanssa shoppailemassa. Löydettiin K:lle uudet tennarit. M vietti aamupäivän kerhossa. Flunssan jälkimainingeissa ei lähdetty perheuintiin illalla vaan haettiin vaimo töistä ja käytiin ruokakaupassa.

TO Koko porukka oli koossa. Aamupäivällä kävin lenkillä ja tytöt olivat ulkona vaimon kanssa. M vietti iltapäivän kerhossa ja K veti kunnon unet samaan aikaan. Kerhon jälkeen käytiin lämpimän kelin innoittamina vähän sporttivaatteiden ostoksilla. Illalla kävin pitkään aikaan pelaamaan sählyä ja tytöt leikki vaimon kanssa kotosalla ja pihalla.

PE Viikonloppu vietettiin skidien kanssa kolmistaan. Vaimo pääsi ansaitusti viikonlopuksi mökille kavereiden kanssa. Aamupäivällä perjantaina tytöt vietti vielä vaimon kanssa aikaa ja iltapäiväksi M pääsi mummille ja vaarille kylään. K:n kanssa nautittiin päiväunet ja hoidettiin täydennystä jääkaappiin sekä käytiin autopesulla. Sen jälkeen nautittiin anoppilassa päivällinen ja paineltiin illaksi kylpyyn kotiin. Untenmaille päästiin kasin aikaan.

LA Aamu otettiin iisisti. Yö meni pienessä mörköjahdissa. Kympin jälkeen suunnattiin nenät Tikkurilan SUNfestivaaleille. Upea ilma ja tytöt tykkäsi (luonnollisesti) Porvoolaisesta käsintehdystä jäätelöstä. Lounaan jälkeen päikkärit ja illaksi suunnattiin Stadiin. M halusi päästä laivamatkalle, joten me päädyttiin lopulta Vallisaareen. Kauppahallin eväät ja meri-ilma toimi ja väsyneet mutta reippaat matkalaiset sammuivat lopulta kuin myrskylyhdyt ysin aikaa.

SU Mummin ja vaarin kanssa päätettiin käydä tsekkaamassa toisetkin markkinat viikonlopun aikana ja päädyttiin Håkansbölen kartanolle aamupäivällä. Keli oli taas kohdallaan ja lasten temppurata sekä makkara toimi hyvin. Skidit kävi koira-ajelullakin. Lounaan jälkeen M lähti kaverisynttäreille ja K veti poikkeuksellisesti vain tunnin kevyet päikkärit. Iltapäivä meni K:n kanssa ulkona, minkä jälkeen haettiin M synttäreiltä. Tytöt iloitsivat äidin kotiintulosta ja yhteisistä ulkoleikeistä. Samalla pääsin tunnin lenkille ja nauttimaan lämpimästä kevätillasta.

Näin maagista on kotona elämä noin niin kuin pikakelauksella. Tuon kaiken täyttää ne pienet hetket itsekseen ja yhdessä, yksittäiset teot ja sanat, kiukut ja naurut.












Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kannattiko vuoden määräaikainen vapaa?

Sapattivapaa vai ura?